BIZNESI YT, NJË MAGNET KLIENTËSH!

BIZNESI YT, NJË MAGNET KLIENTËSH!

 

BIZNESI YT, NJË MAGNET KLIENTËSH!

 

Si munden bizneset të tërheqin konsumatorë mjaftueshëm për të qëndruar në këmbë?
Falë internetit, tani ka mundësi për reklamim të lira dhe interesante.
Me hyrjen dhe masivizimin e telefonave dhe tabletave, sot më shumë se kurrë aksesi në internet është i mundur për të gjithë. Disa orë në ditë qasje në internet po bëhen pjesë e rutinës së çdo shqiptari.  Të gjithë këta njerëz janë klientët tuaj potencialë. Po, e lexuat drejtë, të gjithë këta njerëz mund të bëhen klientët tuaj nëse ju shisni diçka që atyre ju intereson. Por si?
Megjithëse disa nga metodat që unë do të ndaj me ju mund të funksionojnë shumë mirë kur përdoren vetëm, ne ju rekomandojmë që të kombinoni metoda të ndryshme për të arritur rezultatet më të mira. Këtu janë disa mënyra më të mira që çdo biznes të gjejë klientë të rinj dhe të mëdhenj.

 

 1. Fjala E Gojës, gjithmonë funksionon!Kjo është padyshim forma më e vjetër e marketingut dhe reklamave që përdoren nga bizneset që në krye të herës. Ndërkohë që mund të sjellë rezultate më të ngadalshme sesa radio ose televizioni, ajo ende funksionon shumë mirë.
  Për shkak se njerëzit po bëhen gjithnjë e më të dyshimtë ndaj reklamave të paguara, komunikimi mbetet një nga metodat më të besueshme në botë.
  Kur një klient është i lumtur dhe i kënaqur me një produkt ose shërbim, ekziston një tendencë e natyrshme njerëzore që ata kanë mundësi ta ndajnë këtë përvojë me njerëzit në rrethin e tyre që kanë ndikim e besim – familjes, miqve, kolegëve, fqinjëve dhe nganjëherë të huajve.

 

 1. Një klient i kënaqur bëhet ushtarë, ungjillitarë dhe avokatë për biznesin tuaj.

Është e mahnitshme se sa larg do të shkojnë për të promovuar, bindur dhe mbrojtur biznesin tuaj jashtë.
Fjala e gojës është aq efektive dhe e fuqishme sa shumë biznese të suksesshme mbështeten vetëm në këtë metodë për të reklamuar dhe tregtuar produktet dhe shërbimet e tyre. Bizneset e marketingut në rrjet janë një shembull i mirë.
Pra, si saktësisht mund të zhvillohet biznesi juaj nga një ushtri e konsumatorëve të pasionuar, të cilët do të përdorin reklamimin e fjalëve në avantazhin tuaj?

 

 1. Hapi i parë dhe më i rëndësishëm është shitja e një produkti ose shërbimi që me të vërtetë funksionon dhe ofron vlerë të madhe për këdo që i përdor ato. 

 

 1. Përvoja e madhe e klientit.

Nuk ka rëndësi se sa e madhe është konkurrenca juaj. Ju mund të rrisni një biznes të suksesshëm me shërbimin e mirë të klientit.
Njerëzit pëlqejnë të blejnë produkte dhe shërbime nga bizneset që i trajtojnë me respekt. Njerëzit duan që t’i kushtohet vëmendje dhe të trajtohen mirë dhe gjithmonë do të kthehen për të shijuar përsëri atë përvojë të bukur.
Mos harroni, konsumatorët shpenzojnë paratë e fituara me vështirësi në produktet tuaja. A nuk mendoni se ata meritojnë një “Faleminderit” të madh me një buzëqeshje të gjerë në fytyrën tuaj? Njerëzit vështirë se harrojnë një eksperiencë të mrekullueshme si konsumator dhe do t’i tregojnë për fat të mirë njerëzve të tjerë për këtë.

 

 1. d) Jepini klientëve tuaj një arsye për të reklamuar biznesin tuaj.
  Ndonjëherë, reklamimi përmes fjalës së gojës nuk vjen automatikisht; ju duhet të inkurajoni, motivoni ose nxisni klientët tuaj ta bëjnë atë për ju.
  Filloni një program referimi ose shpërblimi për klientët tuaj ekzistues. Shpërblimi duhet të jetë mjaft i madh për të nxitur interesin e tyre dhe për t’i bërë ato të ndërmarrin veprime. Është një metodë e favorshme që gjithmonë funksionon.

 

 1. Përfitoje Falas!Gjithkush pëlqen gjëra falas!Dhënia e disa prej produkteve dhe shërbimeve tuaja falas krijon tri gjëra shumë pozitive dhe interesante për biznesin tuaj të vogël:
  Së pari, njerëzit e dinë se ju ekzistoni.
  Së dyti, kjo ju jep një shans për të vërtetuar vlerën e produktit apo shërbimit tuaj dhe të tregoni se me të vërtetë punon.
  Së treti, ai u siguron klientëve tuaj të ardhshëm një mënyrë të lirë për të provuar produktet ose shërbimin tuaj pa shpenzuar asnjë para. Dhe nëse konsumatorët gjejnë me vlerë produktet ose shërbimet tuaja, ata do të jenë të gatshëm të paguajnë para për të.Shumica e njerëzve kanë një dobësi për fjalën ‘falas’. Në mendjen e tyre, është një mundësi tjetër për të shijuar ose përdorur diçka pa shpenzuar asnjë para. Konsumatorët e duan ‘falas’ diçka sepse nuk kanë asgjë për të humbur; ata vetëm rrijnë duarkryq, relaksohen dhe gëzojnë shërbimin ose produktin pa ndonjë rrezik. Duke i tërhequr ata në biznesin tuaj, u jepni atyre një shans për të parë dhe për të provuar diçka që do të ishte fshehur tërësisht prej tyre nëse nuk e hapni derën tuaj.Sidoqoftë, duhet të siguroheni që gjërat falas nuk do të zgjasin përgjithmonë. Prej fillimit, përcaktoni numrin e njerëzve që do të kënaqen me produktet e lira ose sa ditë do të zgjasë promocioni. Jo të gjithë duhet të marrin artikuj falas; është elementi i mungesës që e bën shumë tërheqës.
 2. Oferta!Ashtu si gjërat falas, skontot punojnë shumë mirë. Ato janë një tjetër mënyrë krijuese dhe me kosto të ulët për të tërhequr më shumë konsumatorë në biznesin tuaj.Njerëzit shpesh shohin zbritjet e çmimeve si një mundësi e madhe për të kursyer para dhe për të shijuar një produkt ose shërbim për një kosto shume të ulët.
  Në fakt, skontot dhe marrëveshjet zakonisht ndikojnë konsumatorët për të blerë më shumë produkte ose shërbime sesa ato që ishin planifikuar fillimisht. Ata duan të ‘kapin rastin’, sepse të njëjtat produkte nuk mund të jenë aq të lira nesër.

 

 1. Akoma nuk keni nje faqe interneti?Zotërimi i faqes suaj nuk është më një luks që gëzojnë vetëm kompanitë e mëdha. Interneti tani ka bërë të mundur që të gjithë të konvertojnë një biznes online.
  Më e rëndësishmja, ju duhet të përfshini të dhënat tuaja të kontaktit (adresa fizike, telefoni dhe e-mail). Një faqe interneti është si stendë afishimi për ju ose reklamimi në gazetë. Përfaqësoni biznesin tuaj në internet, nuk kushton asgjë dhe do të përfitoni shumë.

 

 1. Merrni listë në direktoritë lokaleNë ditët e lashta, shumë kohë para se të kishim telefonat celularë, ishin këto libra shumë të njohur të quajtura ‘Faqet e Verdha’.
  Çdo person dhe biznes kishte numrat e telefonit (dhe nganjëherë adresat) të listuara në Faqet e Verdha.
  Meqenëse më pas kishte më pak telefona (të njohura si linja fikse), ishte e lehtë të merrnin emrat dhe numrat e të gjithëve në një libër.
  Falë internetit, bizneset e vogla mund të renditen falas në direktoritë lokale.
  Kur një biznes i vogël regjistrohet në një direktori lokale, njerëzit në mbarë botën mund ta gjejnë në hartë dhe të shikojnë informacionin e kontaktit të tij. Pjesa më e mirë është, nuk duhet të paguani asgjë për t’u regjistruar. Disa nga më të njohurat janë Google, Yahoo Lokale dhe Bing.

 

 1. A jeni në mediat sociale?
  Mediat sociale po ndryshojnë mënyrën se si bëhet biznesi në botën e sotme. Edhe pse tani ka disa platforma të mediave sociale në të gjithë botën, Facebook kryeson paketën si komuniteti më i madh social në botë me mbi 2.3 miliardë përdorues të regjistruar në mbarë botën.
  Rrjetet sociale janë disa nga vendet më të mira ku klientët tuaj potencialë varen dhe kjo ka kuptim të përsosur që ju të regjistroni edhe biznesin tuaj në Facebook. Mediat sociale si Facebook dhe Twitter e bëjnë shumë të lehtë për njerëzit (klientët dhe jo klientët) të flasin për biznesin tuaj. Ata mund të ndajnë ose të flasin në lidhje me produktet dhe shërbimet tuaja dhe kjo ju lejon që të angazhoheni lehtësisht me ta.

 

 1. Reklama onlineMë shumë njerëz tani varen nga interneti për informacion në ditët e sotme. Më shumë njerëz po shohin YouTube se ata shikojnë televizionin. Më shumë njerëz lexojnë faqet e lajmeve dhe revistat në internet në vend të versioneve të letrës. Edhe kompanitë e mëdha e kanë njohur këtë ndryshim dhe po investojnë më shumë në reklamat online sesa ato tradicionale.Meqë më shumë njerëz tani shpenzojnë më shumë kohë në internet, ka kuptim vetëm që t’i ndiqni ata.Ka forma të ndryshme të reklamimit në internet, por një nga programet më popullore është Google AdWords.Google është deri tani motori më i madh i kërkimit në internet dhe miliona njerëz në mbarë botën varen prej saj çdo ditë për informacion. Me një buxhet të vogël ditor prej $10 deri në $20 në ditë, bizneset e vogla mund të tërheqin mijëra klientë potencialë për të blerë produkte dhe shërbime. Megjithatë, është e rëndësishme që ta dini se reklamimi në internet do të funksionojë më mirë për biznesin tuaj nëse keni një faqe interneti të personalizuar për reklamim dhe informim.

 

Tani është koha e veprimit!

 

 

 

FUSHATE MARKETINGU

 

VIDEO QE DO TE REALIZOHET:

https://www.youtube.com/watch?v=ihKE7RvJTg4

 

 

CONTENT:

 

KA MË SHUMË SE

1 BILION NJERËZ

AKTIV NË

MEDIAN SOCIALE

 

JENI NJË KORPORATË E MADHE

APO

NJË BIZNES I VOGËL

 

JU MUND TË FITNI TË ARDHURA

NËSE BIZNESI JUAJ ËSHTË PREZENT NË RRJETET SOCIALE

 

NË ALPHA SOFT

NE

NXJERRIM NË PAH

BIZNESIN TUAJ

 

NË TË GJITHA KANALET

E RRJETEVE SOCIALE

 

JU NDIHMOJMË NË

KRIJIMIN E MARKËS

 

DHE JU NDIHMOJMË NË

ZGJERIMIN E KLIENTELËS

 

TË KENI TRAFIK ORGANIK

NË FAQEN TUAJ

 

DOMINONI RRJETET SOCIALE

ME ALPHA SOFT

 

DHE RRISNI SHITJET

 

NA KONTAKTONI

069 22 90 206

www.alpha-soft.al

 

 

KONTAKTE PER WHATSAPP

 

KLINIKA SAN ANTONIO 068 20 20 175

KLINIKA MJEKESORE EMI 0682182006

KLINIKA DENTARE DIONDENT 0692110187

KLINIKA KISS DENT 0692062408

KLINIKA SIBEL 0694003222

KLINIKA DENTARE NEW DENTAL 0696063060

KLINIKA GEA 0692128234

KLINIKA E SYRIT IGLOR 0696538955

KLINIKA DENTARE BLUETOOTH 0673087661

KLINIKE DENTARE ISUFAJ 0693013927

KLINIKA MEGIS 0686524910

KLINIKA SKIN BLOSSOM 0692498104

OPTIKA.AL 0692092144

OPTIKA BRESHANI  069 296 7119

OPTIKA FIRENZE 0693802220

OPTIKA UNIVERSAL 0675030015

OPTIKA TREVI 0692689902

SIMAKU SH.P.K 0672145171

OPTIKA SPECTER 0685189970

PATANEGRA 0695775100

FRONTERA MEDICALSPA 0696095222

VAAN MED 069 60 30 760

NUXE ALBANIA 034236966

BIOCARE ALBANIA 0676872366

GOCO ALB 0699336966

REGALINO 0672005045

HOTEL REGAL 0698070777

ZOA OUTLET

MODASTIKA ALBANIA 0676060891

WEARUSA.AL

BEES AND TREES BIOCOSMETICS 0695228447

OUTLET BRANDS 13 0672080804

 

KORFF ALBANIA

EURHOVITAL.AL  0697084588 //KONTAKT FARMACIE. DISTRIBUTOR MEGAPHARM

 

POLO CLUB.CO

FORWARD CLINIC 0696322545

LILLIPUT SHOP

BNPONLINESTORE.ALBANIA

IMPLANTEX.SHPK  0693129219

WILSON DENTAL CENTER 0697006121

ARDENT DR ARLINDA KARAJ  0672348083

DERMASTIR ALBANIA 0694002229

_____

BOUTIQUE STORM 0697332900

REFLEX STORE 0694009627

IPD FASHION TIRANA 0698383616

TRES JOLIE 0689046523

SARABANDA IDO TIRANA 042 222 120

ANNA LEE TIRANA 0672025188

LEAS SHOP 0693145907

HD CASUAL 0696071526

LAMARCK TIRANA 0699478299

ONEID STORE [email protected]

GRANDE FASHION DR [email protected]

MIGROUP 15 0698911386

ADIDAS FULLCOLOR 0695152225

MAX AND CO ALBANIA 0699933666

TIER BY TIER 0692109781

JONA MUCA ATELIER 0699304955

LRL BOUTIQUE 0697700000 //TEL I FIKUR.

ARIS MEDICAL 0696868153

CREATIVE ATELIER AL 0682022401

GENTLEMAN CLOTHINGSTORE 0682062158

SHITET SHPEJT [email protected]

TIRANA JEANS 0684994131